Quantcast
Channel: Göteborg-Majorna OK | Nyheter
Viewing all 635 articles
Browse latest View live

Gränslös träning lördagen 2/3

$
0
0

Nu på lördag erbjuds det Gränslös träning för hela klubben! Start mellan 10-10.30.

Träning för alla åldrar och färdigheter på bana med tilltagande längd och svårighetsgrad efter behov! Banan består av ett antal två-trekontrollsslingor från ett bo. Från SAIK-stugan fram och tillbaka är det lätt bana. Slingorna har olika svårighetsgrad, från ganska lätt till medelsvår. Springer du allt blir längden 7,0 km. Dessutom finns det en vit bana på 2,0km.

Plats: Sävedalens AIK:s klubbstuga vid Kåsjön

Start: 10.00-10.30

Dusch och fika till självkostnadspris.

Anmäl dig i kalendern!

 


GMOK-seger i Daladubbeln!

$
0
0

I helgens Daladubbel fick GMOK en totalseger i H12 genom Ola Leire och Ludvig Rosén! Våra övriga deltagare svarade också för fina prestationer

Firma Rosèn/Leire svarade för en mycket imponerande insats i helgen. Att formen är god visade de unga gossarna redan på 25manna. Men nu vann de först lördagens stafett och behöll sedan ledningen under söndagens patrulltävling. Dessutom vann Ludvig fredagens nattstafett med Ola på en andraplats. (ingick inte i Daladubbeln). På Daladubbeln samlas orienterare från hela landet så konkurrensen är mycket hård, vilket gör prestationen än mer imponerande!

 

Övriga deltagare från klubben svarade också för fina insatser. I H16 blev Arvid Aronsson 7:a tillsammans med Albin Gezelius IFK Mora. Viktor Jellvert Börjesson blev 16:e i samma klass tillsammans med Manne Hammarberg, Järfälla OK.

Jennifer Davidsson som sprang med Sabina Aumo, Kungälvs OK, blev 8:a i D16. Syster Lovisa gjorde stabila insatser tillsammans med Silje Ringstad, Tolered-Utby i D14 och i H14 blev Elias Nordberg 13:e tillsammans med Ludvig Hedström, Skogshjortarna.

Bildkavalkad från höststafetten

$
0
0

En härlig mix av åldrar, erfarna såväl som nya klubbmedlemmar kämpade väl i den tuffa terrängen runt Hjällbovallen på årets höststafett

Ungdomarna kämpade som vanligt fantastiskt väl och i Herrar48 kneps en 1:a placering via Simon Nordberg, Ivan Magnusson och Grunde Isakstrae (för dagen GMOK-tillskott med egenhändigt tillverkad GMOK-tröja).
I Damer30 fick Linnea Westfeldt, Hilma Axelsson och Amanda Pehrson också bestiga prispallen på en fin andraplats.
Fina prestationer också i Herrar30, 5:e plats (Jonas Leire, Victor Lin-Björnström och Axel Persson) och Herrar36, 13:e plats (Jenny Norrman, Signe Axelsson, Ebba Jönsson, Freya Leidner och Oscar Lin-Björnström)

I propaganda röd så fick den etablerade trion Stensson/Eliasson/Merz se sig beslagen av  Måns "Si-ssorhand" Östman som tog det säkra före det osäkra och helgarderade med sig själv på alla tre sträckorna! En av utmaningarna för Måns var att hålla reda på alla tre SI-pinnar på sina fingrar men det fixade han galant, därav epitetet "Si-ssorhand".

Värt att nämnda är också två av våra nyare medlemmar och nyinvigda orienterare, Anna Lebar och Peter Sävinger som gjorde sina stafettdebuter och det med bravur! Vi hoppas detta gav blodad tand till bland annat nästa säsongs 25-manna.

Alla GMOK:s resultat finns via denna LÄNK
Avslutningsvis en bildkavalkad, och finns det fler som har kort från dagen så lägg upp på bildalbumet och komplettera i artikeln. 

 

Årets första skytteläger genomfört

$
0
0

Helgen 8-10 mars arrangerade Svenska Mångkampsförbundet ett skytteläger i Sävsjö. Av totalt 22 deltagare på lägret var 6 st orienteringsskyttar från GMOK.

Sävsjö skyttecenter har en fantastiskt fin anläggning med 15 st skjutbanor inomhus för 50 m gevär. Vi skjuter med samma gevär som skidskyttarna och samma storlek på prick i ligg och stå.

       

En och en halv dag på skjutbanan resulterade i totalt 11.000 skott tillsammans, fördelat över fritt skytte och gemensamma övningar.

Lite fysträning, Mello, årsmöten och den obligatoriska semlan som hör till det här uppstartslägret, så är det inte mycket mer att önska av en sån här helg.

Med vänlig hälsningar

Frida Wallström

Är du nyfiken på att testa på OL-skytte så hjärtligt välkommen på klubbens måndagsträningar. Örgryte skjutbana (mitt emot Gaisgården) kl 18. Kontakta Björn Borg, på bamseborg@yahoo.se

Efter introduktion finns det möjlighet att delta på klubbens stora 3-dagars arrangemang ihop med IF Marin Väst 31/5 - 2/6, Svenska cupen och World cup i Sisjön. Där erbjuds Propaganda klass för nybörjare.

Länk till första tävlingsdagen "Sprint" av 3 i eventor klicka här

Välkomna!

 

 

Många fina grus8an-prestationer

$
0
0

Vårupplagan av det traditionsbundna grus8an-testet resulterade i en lång rad personbästan, många fina prestationer och glada miner bland löpare och publik

Största sänkningen stod Thomas G för (2min29sek!), men ytterligare fyra löpare sänkte sig med minst minuten; Simon N, Magnus C, Anna N och Elias B-E. Henrik J (Stora Tuna, 25.31) och Josefin T (OK Tisaren, 29,07) var snabbast för dagen och bland GMOK-löparna var Jonas M (25,39) respektive Aina E (30,54) snabbast - båda dessa satte fina pers.

På flitiga listan stärkte Anders H och Fredrik K (12 var), Kristoffer S (11) samt Martin I och Viktor R (10 var) sina positioner. Johan Strand är dock fortsatt ohotad etta med 15 starter, före ovan nämnda Hedis och Karlsson samt Lilian F med 12 var.

Finns många kman vill lyfta fram efter sina fina prestationer, men hänvisar till statistiken för mer info :) 31 löpare genomförde loppet - starkt jobbat allihop!

Länk till uppdaterade grus8an-statistiken: grus8an_190319.xlsx

Statistik från 2019-03-19

Välkommen Rahela

$
0
0

Vi är glada att presentera Rahela Brunner som ny #gmokbabes. I februari kom Rahela till Göteborg. Hon ska stanna till sommaren och bor nära Skatås med sin pojkvän Arnaud.

Rahela blev färdig med sin utbildning till grundskollärare förra sommaren och jobbade i höstas i samma skola och samma klass (!) som sin syster i staden Villmergen som ligger strax utanför Zurich.

Det var hennes 1,5 år äldre syster Anina som övertalade henne att börja orientera. Rahela har annars hållit på med många olika sporter såsom badminton och gymnastik och på nätet kan man läsa om fina friidrottstider i unga år. 2012 blev hon som bäst 6a på en EYOC sprint. 2015 åkte hon till Frankrike 4 månader och tränade med franska juniorteamet, vilket var inspirerande för hennes utveckling. 2018 blev Rahela 5a på Schweiziska sprintmästerskapen.

Rahela berättar att hon växte upp i Zufikon. ”Från min tidiga barndom var jag van vid aktiva helger. Min pappa gillade utomhusaktiviteter med mig och min syster, och vi följde ofta med min mamma till hennes badmintonturneringar.”Senare upptäckte Rahela och Anine friidrott och ställde upp i löptävlingar. ”Mest för att träffa våra kompisar, men också för att få äta en hot dog efter tävlingen :)”.

Rahela fortsätter att berätta att ”När vi sen började med orientering så började också min pappa att springa, medan min mamma fortsatte med badminton, men mamma blev också vårt stora orienteringsfan och följde ofta med för att coacha och fotografera oss.”

Vi undrar förstås vad Rahela gör när hon inte sportar. “Jag gillar att spela piano och sjunga. Musik är ganska viktigt för mig och blir en bra kontrast/balans till min fysiska träning. I snart fem år sjunger jag i en semi-professionell kör där vi ger konserter baserade på kända filmer (med filmen i bakgrunden).” gmok.se tänker att det är väldigt bra för laggruppen att komma ihåg! 

Rahela berättar vidare att hon också gärna bakar, lagar mat och syr. Eftersom hon regelbundet reser till sin franska klubb Orientation Team Besançon så blir det även en hobby att upptäcka Frankrike och träffa vänner där.

Rahela ser fram emot vårsäsongen och att springa stafetter i svensk terräng för GMOK. gmok.se noterar att hon redan gjort sin premiär med ett fint lopp på Sverigepremiären och tävlat flitigt i mars. Om bara en del skador kan hålla sig borta så kan det bli en bra vår i zebratightsen hoppas vi.

Rahela är en glad och framåt tjej som redan kommit in i laget och vi ser fram emot att se henne på stafetterna i vår”, hälsar damcoachen Sven Börjeson.

Varmt välkommen Rahela! /Ola Wallinder

Naturpasset 2019 är här!

$
0
0

Nu finns Naturpasskartorna att införskaffa i stugan. Det är även i år Björnåsberget, Getryggen och Änggårdsbergen.

Det finns 50 kontroller på varje område att ta sig an och för alla natträvar eller dig som vill upptäcka tjusningen med nattOL har alla kontroller små röda reflexer! 1 april är alla kontroller på plats

Kartorna står på hyllan utanför förrådet.

Betala gör man genom att sätta in 100kr på GMOKs bankgiro, instruktioner finns i stugan vid kartorna, glöm inte skriva upp dig på listan som också finns där.

Hör av er om ni undrar över något!

Här kan du läsa mer: http://gmok.se/Page/om_gmok/breddkommitten/naturpasset

/Anna

Premiär för vårens GMOK teknik!

$
0
0

GMOK teknik - träningarna som passar för alla drar nu igång under ett antal torsdagar framöver

Första tillfället redan nu på torsdag 4 april i Puketorp Sävedalen då vi övar på  förstora/förenkla/förlänga. Länk till anmälan och mer information om träningen 4 april hittar du HÄR.

Flertalet av träningarna körs samtidigt som ungdomsträningarna medan några träningar nyttjar vi GOF teknikträningar.
Breddkommittén kommer alltid ha en träningsvärd på plats som fixar kartor, tar emot och inleder lite tekniksnack/syfte med träningen, coachar innan start för de som vill och sist men inte minst, kan ta hand om värdesaker och överdrag vid start och mål medans du är ute i skogen.

Nedan hittar ni datum, preliminära platser och typ av teknikträning för resterande vår. Mer information om träningar och anmälan kommer succesivt läggas in  i kalendern under respektive datum.

Varmt välkomna hälsar breddkommittén!

 

Datum

Träning

Plats

 

 

4 april

Förstora, förlänga, förenkla

Puketorp

 

 

11 april

Träningstävling/Brunbild

Skatås

 

 

25 april

Attackpunkt (+ ev GOF Rambo mosse)

Horsikan

 

 

2 maj

GOF-träning (Specialkarta)

Surtesjön

 

 

9 maj

Vägval

Örgryte skjutbana

 

 

16 maj

Slingor

Paradiset

 

 

23 maj

Stafett/GOF-träning

Ej ännu bestämt

 

 

13 juni

GOF-träning

Aspen

 

 

 

 


Välkommen Arnaud

$
0
0

Franska landslagslöparen Arnaud Perrin, representerar GMOK from 2019. GMOK.se hälsar Arnaud varmt välkommen till GMOK

Arnaud studerar till ingenjör på Lindholmen i Göteborg. Han är utbytesstudent och bor i Göteborg nära Skatås sedan i höstas. 

Staden Saint-Étienne, sydväst om Lyon, kanske ni känner igen? Jo, det är Arnauds hemmaklubb och tillika Thierrys. Det är en ganska stor klubb för att vara i Frankrike och där har Arnaud utvecklats till en stark internationell löpare. 

Arnaud har orienterat hela livet och växte upp i en orienteringsfamilj. Ganska snabbt blev det tävlingar tillsammans med brodern Mathieu. I början var storebror Arnaud inspiration för lillebror Mathieu, men nu är det tvärtom vad gäller tekniska förmågan i nordisk terräng.

”Sverige är väldigt annorlunda än Frankrike”, säger Arnaud. Här finns så mycket yta, natur nära inpå och så lite människor jämfört med Frankrike där du behöver åka en bra bit till naturen. ”Å andra sidan är fransmän lite varmare och enklare att få kontakt med”, resonerar Arnaud, och avslutar med att ”Sverige är nog en perfekt balans mellan natur och sociala relationer och jag har tid på mig att lära mig mer om detta fantastiska land”.

Med lång erfarenhet från EYOC och Junior VM har han nu börjat etablera sig på seniornivå och kommer göra vad som krävs för att nå till VM i Norge nästa höst. GMOKs satsning på Norgeläger passar perfekt för Arnaud.

”Arnaud är en väldigt bra kille som blir en fin tillgång när det stundar stafetter i vår”, avslutar herrcoachen Viktor Stensson.

/Ola Wallinder

Hanna Mårtensson 5a på Natt-SM

$
0
0

Hanna Mårtensson gjorde ett mycket bra och stabilt lopp och slutade 5:a i D20 vid fredagens natt-SM i skogarna väster om Hässleholm.

Hässleholms OK arrangerade i fredagsnatt ett fint natt-SM med bra banor och terräng.

Bäst av GMOK-löparna lyckades Hanna Mårtensson med en mycket bra 5:e plats i D20.
I Swedish league slutade Hanna M 6:a då en danska, Annika Simonsen, tävlande för IK HP var snabbast av alla.

Av killarna var Viktor Jellvert Börjeson snabbast med en 37:e plats i H18. Daniel Martinsson visade också bra form och var bäst av H21'orna med en 50:e plats. Viktor Runnby strax efter på en 67:e plats.

Efter några timmars välbehövlig sömn avslutades natt-SM med en mysig gemensam frukost.
 

Inför 10mila 2019 i Glimåkra

$
0
0

Vi mönstrar i år 6 damlag & 3 herrlag. Blir härligt att följa er framfart nere i skånska Glimåkra under helgen!

Damkavlen (start lördag 13:15, målgång 17:15)

Damerna har skämt bort oss med fina placeringar under de senaste åren, eller vad sägs om tre pallplaceringar sedan 2014! Kika gärna in i rapporterna från de framgångarna för att komma i rätt stämning!

Trots ett större antal återbud har vi sex riktigt starka lag till start i år – bredden har aldrig varit bättre! I förstalaget är det i år Lina Strand som avslutar, medan Judith Wyder kör den långa tredjesträckan. Ett rutinerat förstalag kompletteras av Line Cederberg (1), Kristine Berglia (2) och Lisa Holer (4). Ifjol blev det plats 16 (läs mer i reportaget). Ser man tillbaka på senaste 8 tävlingarna har klubben inte mindre än 6 topp-10-placeringar! Förutom pallplaceringarna ovan, så kom damerna 9a 2011 och 8a såväl 2012 som 2013. Fantastiskt! Bland favoriterna nämns också danska Pan Århus, lokalkonkurrenterna IFK Göteborg, “Toves” Stora Tuna, Alfta Ösa samt norska Halden & Fredrikstad. Och ifjol vann Järla, helt enkelt finns det många riktigt vassa lag!

Sträcka GMOK1, Damer Löpare
1 22 år (2), Har landslagsmeriter från Danmark och JSM-guld. Springer nu förstasträckan för andra året i rad.Line Cederberg
2 25 år (3), KB var med i laget som kom trea i Falun 2016.Kristine Berglia
3 31 år (7), Schweizisk världslöpare med bla 5 VM-Guld och 6 EM-GuldJudith Wyder
4 25 år (2), Landslagsmeriterad Schweiziska, 17e på EM Långdistans 2018.Lisa Holer
5 31 år (12), Landslagsmeriterad egen produkt med 1 VM-guld och 4 SM-Guld. Springer slutsträckan för 8e gången sedan 2009!Lina Strand

Sträcka Gaffling Typ Längd (km) Tid (min) Växl.tid GMOK 1 GMOK 2 GMOK 3
1 Ja Dag 7,3 48 14.03Line Cederberg Amanda Hansson Aina Edgren
2 Ja Dag 6,2 41 14.44Kristine BergliaRuna FremstadViktoria Tingström
3 Nej Dag 9,8 65 15.49Judith Wyder Agnes Leo Moa Pettersson
4 Ja Dag 4,1 30 16.19Lisa HolerLinnea Golsäter Hanna Mårtensson
5 Ja Dag 8,7 56 17.15Lina Strand Anna Wallin Rahela Brunner
         
Sträcka Gaffling Typ Längd (km) Tid (min) Växl.tid GMOK 4 GMOK 5 GMOK 6
1 Ja Dag 7,3 48 14.03 Marcia Mürner Maria Eriksson Mimmi Axenborg
2 Ja Dag 6,2 41 14.44 Anna Niklasson Hanna Hänström Hanna Persson
3 Nej Dag 9,8 65 15.49 Lucyna Wiktor Marie SpångmyrÅsa Nordberg
4 Ja Dag 4,1 30 16.19 Alva Sellgren Klara Wallinder Petra Wernersson
5 Ja Dag 8,7 56 17.15 Frida Nero Agnes Spånér Louise Göthfors
         
       Reserv(er)  
       Sofia Nilsson  

 

10mila-kavlen (start lördag 20:30, mål söndag 07:20)

På herrsidan slutade vi ifjol 25a, efter många fina insatser. Här tog vi våra senaste topp-10-placeringar 2012 (7) och 2011 (5).

Herrlagen ser också starka ut i år. Två förstalagsdebutanter träder fram; Arnaud Perrin (FRA str1) och Daniel Martinsson (SWE str6). Dessa ackompanjeras av tre 10mila-veteraner; Mikael Eliasson (str4, 12 starter), Daniel Wernersson (str8, 14 starter) och Andreas Johansson (str9, 17 starter). Övriga i förstalaget är Jonas Merz (2), Anders Hedberg (3), Måns Östman (5), Viktor Runnby (7) och Jonas Egger (10). Ni minns väl Eggers GMOK-10mila-debut 2018 när han med reservlampa och tappad lins ändå var med och dominerade förstasträckan. I år tar han alltså hand om ankarsträckan! På herrsidan är IFK Gbg favoriter efter sina tre segrar på fyra år. Men flera vassa svenska (bla Linné och Stora Tuna), finska (bla Tampereen-klubbarna KooVee och TP - med Johan Runesson som ankare) och norska (bla Tyrving och Halden) blir intressanta utmanare. Trots en hel del återbud i sent skede har vi nu tre kompletta lag till start, kul!

För den nostalgiske kan man även blicka tillbaka på en artikel i Expressen inför 10mila 2005, där två av årets förstalagslöpare syns på bild i artikeln De vill vinna Tiomila. Hela GMOK-laget 2005 var f.ö. Rickard Svensson, Fredrik Sturesson, Tobias Bengtsson (Ahnoff), Per-Åke Bligård, Martin Hansen, Troels Nielsen, Daniel Wernersson, Anders Axenborg, Andreas J Johansson, Nicolai Nielsen. Laget lyckades inte upprepa den fina 7-placeringen från 2004, utan slutade 23a den gången.

För den som inte vet så är tyvärr Martin Ahlberger (som sprang starkt på slutsträckan ifjol) inte i löpdugligt skick, men vi håller tummarna för att han snart är tillbaka i gott slag efter sin operation. Han kommer ändå bidra i år, fast denna gång lite från sidan!

Sträcka GMOK1, Herrar Löpare
1 23 år (1), Debutant & nyförvärv. Landslagsmeriterad fransman boendes i Göteborg. Arnaud Perrin
2 32 år (3), Schweizaren och Strömmensbergsbon är klubbens tränare. Har fina Jukola-meriter och laddar även för Gbg-varvet. Jonas Merz
3 29 år (4), Lerumsson, stark nattorienterare som fokuserar lite extra på medeldistans för tilfället. Anders Hedberg
4 32 år (12), 2 SM-Silver, 12e förstalagsstarten i GMOK sedan 2006 & tar nu ansvar för Långa Natten Mikael Eliasson
5 26 år (2), SM-finalist ifjol och får återigen förtroendet att springa den intressanta femtesträckan Måns Östman
6 28 år (1), Årets andra debutant - men en ärrad debutant som länge knackat på dörren och nu tar ett stort kliv in i förstalagets vardagsrum. Daniel Martinsson
7 26 år (3), Tredje året i rad för Runnby i förstalaget - denna gången får han växla över till nestor W&W Viktor Runnby
8 39 år (14), En av tre verkliga veteraner i förstalaget. Werner är GMOKs eget Evigt Gröna Träd. Daniel Wernersson
9 39 år (17), Det värmer hjärtat att se Junis back in business. 16(!) raka starter 2001-2016, nu tillbaka från skadebekymmer Andreas Johansson
10 25 år (2), Klubbens största herrstjärna blev 9a på EM-Medel 2018. Blir kul att se honom på slutsträckan i år! Jonas Egger

Sträcka Gaffling Typ Längd (km) Tid (min) Växl.tid GMOK 1 GMOK 2 GMOK 3
1 Ja Skymning/Natt 12,0 72 21.42Arnaud Perrin Henrik Håkansson Erik Hogedal
2 Ja Natt 11,6 73 22.55Jonas Merz Joakim EliassonRobbie Anderson
3 Ja Natt 6,1 40 23.35 Anders Hedberg Tobias Ahnoff Rasmus Arfwedson
4 Nej Natt 17.8 105 01.20 Mikael Eliasson Kevin Ståhl Fredrik Karlsson
5 Ja Natt 11,0 67 02.27 Måns Östman Anders Axenborg Andreas Persson
6 Ja Natt 10,1 63 03.30 Daniel Martinsson Mattis Hallberg Wojciech Wiktor
7 Ja Natt/Gryning 8,6 54 04.24 Viktor Runnby Martin Ivarsson Elias Nordberg
8 Ja Gryning/Dag 12,0 69 05.33 Daniel Wernersson Axel HalvarssonJudith Wyder
9 Ja Dag 5,2 32 06.05 Andreas Johansson Viktor Jellvert BörjesonKristine Berglia
10 Ja Dag 14,0 78 07.23Jonas Egger Philip PerssonLina Strand

Snart drar det igång

Det är alltså i år skånska Glimåkra som är tävlingsort. Förra gången tävlingen gick i Skåne var Perstorp 2009. Det blir en hel del kontraster mot de två senaste årens terränglådor (Partille och Nynäshamn). Men även om den tekniska utmaningen blir något lägre i år så finns det en hel del utmaningar, vad gäller vägval på den enligt uppgifter från banläggarintervjun “färgglada” kartan. Nedan finns lite ”bra att ha”-länkar. Nu kör vi!

Länkar

10mila 2019 Glimåkra: Herrarna 13:e!

$
0
0

Herrarna stod för den stora prestationen denna helg när de genom strålande stafettinsatser levererade klubbens bästa herrplacering sedan 2012. På damsidan var det lite stolpe ut för förstalaget, men breddmässigt var vi riktigt riktigt bra!

Jag kunde själv inte åka med i år pga krasslighet, så fick följa GMOK-löparna via webb-sändningarna. Men det var ändå sedvanlig gåshud och spänning när jag följde er framfart under kraftigt intagande av kaffe, fika och med lågt fokus på allt annat än just OL-nörderi…

 

Nåväl, förhoppningsvis kan vi få till ett lite längre reportage längre fram med en återblick till årets 10mila. Tills vidare kommer här en kort summering från en hemmaplan-supporter.

 

Som vanligt rekommenderas ni varmt att följa GMOK på sociala medier om ni är intresserade av direktinslag. Såklart bör ni också följa våra löpare!

Damkavlen

På damsidan mönstrade vi imponerande nog 6 lag - och detta trots ca 10 återbud!

 

Förstalaget var återigen med i diskussionerna inför tävlingen, denna gång räckte det inte hela vägen utan det blev plats 18 för det stjärnfyllda laget. Växelplaceringarna var 69-40-14-20-18. De preliminära placeringarna för GMOK-lagen var 18 (GMOK1), 35 (GMOK2), 49 (GMOK3), 89 (GMOK4), 94 (GMOK6) och 201 (GMOK5). Vi var tredje främsta andralag, näst bästa tredjelag samt bästa fjärde- och sjättelag - En fantastiskt breddinsats!

10mila-kavlen

Herrarna gjorde det omöjligt för mig att gå och lägga mig under natten. Hela tiden fina prestationer - det var verkligen en fröjd att följa er passering för passering. Och visst är det något extra att hålla tummarna under långa natten när tåget går i expressfart! Växelplaceringarna skvallrar om en strålande jämnhet och att vi hela tiden var med i draget; 16-13-17-14-5-11-12-13-14-13!

Även lag 2 och lag 3 stod för riktigt starka insatser, vilka resulterade i plats 54 (samma som i fjol!) och xxx (inte klart för mig i skrivande stund, mtp att vi hade löpare i omstart).

Återigen, tack för underhållningen! Och det är ju bara halvannan månad kvar till Jukola/Venla 2019 :)

HITTAUT 2019!

$
0
0

Sedan 1 maj är årets Hittaut-säsong igång! Årets kartor finns i stugan, ta för dig och besök gärna kontrollerna.

Registrera dig på hittaut.se/göteborg. Ju fler deltagare och registrerade checkpoints desto bättre möjligheter till finansiering. Om du har lust kan du ta med kartor till dina grannar, arbetskamrater, studiekamrater, familj etc. Om du tar mer än 20, meddela gärna Elsi-Brith så följer vi upp hur det används. I år är första året då kartorna distribueras helt genom klubben och inte via posten, så hjälp gärna till med spridningen.

Om du tar med till din arbetsplats, eller om familj eller bekannta gör det, föreslå gärna att de tar upp diskussionen om företagsutmaningen på sina arbetsplatser.

Vi har också startat ett konto på Instagram: hittautgoteborg

/Elisabeth

Finfina prestationer på Unionsmatchen!

$
0
0

För första gången sedan 1999 så vann Göteborg lagtävlingen i den prestigefyllda lagtävlingen på Unionsmatchen. Ludwig Rosén, Ola Leire och Elias Nordberg var alla med i det vinnande laget. Elias var också med i det vinnande stafettlaget.

Unionsmatchen, som i år arrangerades i Åmål, är en distriktstävling mellan fyra svenska och fyra norska distrikt. På lördagens individuella tävling tävlas det i fyra klasser, D14, D16, H14 och H16. Tre löpare från GMOK var uttagna för att representera Göteborg och de gjorde alla riktigt fina insatser.

Ludwig Rosén, som haft en lysande förstaårssäsong i H14, knep silverplatsen och visade att vårens starka form håller i sig. Ludwig, som fick epitetet ”den mäktige” av IK Ymers speaker för några veckor sedan, gjorde också en fin stafettsträcka för Göteborg Lag 1 som blev 5:a i stafetten.

Ola Leire, som precis som Ludwig är ny i H14-klassen, gjorde också två riktigt stabila lopp, tolva på lördagens långdistans och sjunde bästa sträcktid på stafetten visar att också Ola hittat rätt i den ofta svåra övergången mellan gul och orange nivå på banorna.

15-årige Elias Nordberg var mycket nöjd med sin orientering på lördagens långdistans och tog en riktigt imponerande sjundeplats i den tuffa H16-klassen. På söndagens stafett gjorde han en stabil förstasträcka för sitt Göteborg Lag 3 och la på så sätt en fin grund för lagkamraterna (Maja Axelsson, Marcus Lamm och Ida Bengtsson) som kunde säkra stafettsegern till Göteborg. Snabbfotade Elias har också han klarat övergången till ny klass galant och levererat mycket fin orientering under våren.

Sprintcuper GMOK, TAIK börjar 8 maj

$
0
0

Under maj månad arrangerar GMOK och TAIK 4 sprintcuper med början den 8 maj

Sprintcuperna arrangeras den 8 maj (GMOK), 15 maj (TAIK), 22 och 29 maj (GMOK) i Vallhamra, Tuve, Majorna och V:a Frölunda.

Banor: HD12, HD 14, HD 16, HD 21, HD45.

Inbjudan finns på Eventor där amäla görs (När och Klubbtävlingar)


"Nu är jag fast!"

$
0
0

Det är ett av flera glädjeuttryck vi mött från deltagarna på årets intensivkurser som nu har genomförts

Totalt 43 deltagare har fått lära sig innebörden av att hur otroligt mycket enklare orienteringen blir om man hela tiden håller kartan passad och aldrig släpper sitt tumgrepp. Att som ledare "följa med" på resan från fredag kväll med i många fall tafatta försök att vrida kartan och sig själv rätt till att studera deltagarna som med fokuserad blick och kartkontakt tar sig an söndagens träningstävling är varje gång lika fantastisk!
Att dessutom få uppleva lyckan som genomstrålar deltagarna när de kommer i mål efter söndagens premiärträningstävling oavsett om de bommat eller ej är oslagbar varje gång.

Deltagare i kursomgång#1 tillsammans med några av ledarna och "Skatåskatten" Sigge

Deltagarna i kursomgång#2 med ledare, redo ge sig ut på söndagens examensprov

Då helgerna i augusti detta år är uppbokad med orienteringstävlingar så valde vi hålla båda årets kurser under våren. Till sista kursomgången fick vi med hjälp av Jens Kaminsky uppdaterat till 2019 års revidering av kartan och med den fick vi ytterligare några nytilkomna mountainbike-stigar som gjorde några kontrollpunkter lite väl enkla. Med lite mindre justering av banorna lyckades vi dock återställa svårighetsgraden upp gentemot orange nivå så nu hoppas vi banorna håller ytterliggare några år framöver. 

Även detta året har vi fått otroligt fina lovord och att döma från enkätsvaren så överträffar kursen mångas förväntningar. Återkommande reflektioner berör hur lyxigt det är att få ha med sig instruktörer i smågrupper ut i skogen och praktisera det som man gått igenom på teorilektionerna. En viktig nyckel till denna framgång är all den fantastiska hjälp vi får av alla våra instruktörer från klubben som på ett professionellt sätt coachar deltagarna genom de praktiska momenten. Att våra matlag kryddar helgen med fantastiskt god mat gör ju inte saken sämre!

Deltagarna vi möter består av en stor spännvidd, allt från föräldrar som har med barn i ungsomsverksamheten, trail- eller multisportaren som vill ta ett längre steg ut i naturen eller skogsälskaren som vill känna sig trygg ute i naturen på skogspromenaderna. Oavsett deltagarnas bakgrund och mål så hälsar vi alla varmt välkomna till den stora orienteringsfamiljen! Ett 25-tal av deltagarna har också valt att gå med som medlemmar i GMOK för resterande 2019 och vi hoppas att ni alla skall trivas i klubben och fortsatt ta del av klubbens olika tränings- och aktivitetsutbud. Varmt välkomna till klubben!
Flera av deltagarna från första kurstillfället har redan provat på både tävlingar och motionsorienteringarna i Göteborgsområdet och nu laddar vi om batterierna till den 12:e juni då nästa motionsorienteringen arrangeras i Skatås. Då är särskilt alla tidigare kursdeltagare varmt välkomna före- och efter träningen till en återträff i klubbstugan.

Laust som gick allra första kursen som hölls 2013 är numera flitigt anlitad instruktör på intensivkurserna

 

Philip reflekterar och ger råd till sin grupp på lördagseftermiddagens pass

Avslutningsvis vill vi kursledare rikta ett STORT TACK till alla våra klubbkamrater som har ställt upp dessa två helger som coacher, i köket och med tekniken, utan er hjälp hade detta inte gått att genomföra!

/Christer, Jill och Patrik

PS, Flera bilder från kurstillfällena kommer publiceras inom kort på bildbiblioteken Intensivkurs#1 2019 och Intensivkurs#2 2019

 

 

OL-skytte Sisjön 31/5-2/6

$
0
0

I helgen var GMOK med och arrangerade 3 OL-skyttetävlingar. Det var sprint, klassisk och stafett. De två första tävlingarna ingick i svenska cupen, världscupen och det var även militär landskamp mellan Danmark och Sverige.

Vanligtvis brukar man börja planera en OL-skyttetävling ca 1 – 1,5 år i förväg framförallt om det är 3 tävlingar. För dessa tävlingar fick Björn Borg (i detta fall för Försvarsmakten) förfrågan om att vara huvudarrangör i januari i år då den tilltänkta arrangören Eksjö Garnison drog sig ur. Arbetet påbörjades med att försöka hitta huvudfunktionärer och se om vi skulle hinna med detta innan dom kunde tackade ja. Mycket annat hände under Kristi Himmelfärdshelgen så det var inte lätt att hitta funktionärer. Huvudfunktionärer och medarrangörer föll på plats och Försvarsmakten tackade ja till att arrangera med Björn Borg som tävlingsledare.

Från GMOK: s sida var Sara Holmdell biträdande tävlingsledare och Andreas Eklund Arenachef. Vi fick även hjälp av några andra i GMOK med kontrollutsättning mm trots andra arrangemang i klubben vilket vi tackar för. IF Marin Väst stod för sekretariat, marka och start.

Trots varierande väder och mycket vind de två första dagarna var det idel nöjda deltagare. Hela arrangemanget flöt på jättebra och det var kul att se en del nya deltagare. Propagandaklassen på den klassiska tävlingen vanns av GMOK: s Jennifer Davidsson! Även i H14 hade vi en segrare från GMOK, Miranda Wallström. Vill man inte springa själv i damklassen så springer man i herrklassen. Bra gjort att vinna!

Under de två första dagarna hade vi ca 100 startande vilket är jättebra för dessa tävlingar. Stafetten hade lite färre deltagare.

Det blev ett väldigt lyckat samarrangemang mellan Försvarsmakten, GMOK och IF Marin Väst. Som tur var kunde en del arbete göras på arbetstid av de militärer som var med, annars hade vi aldrig hunnit bli klara med förberedelserna i tid. Även de tävlande var väldigt nöjda, många tack för en bra tävling har inkommit.

Till nästa gång hoppas vi på lite längre förberedelsetid så vi kan genomföra en ännu bättre tävling!

Tack alla från GMOK som var med denna gång!

/ Sara Holmdell, biträdande tävlingsledare.

 

Gudrun veteranmästare

$
0
0

Idag fick Gudrun Broman en guldmedalj i sprint på Veteran-SM i Edsbyn

Vi gratulerar!

Vårserien etapp 5 i Hjällbo

$
0
0

GMOK arrangerade sista Vårserien för 2019 i Hjällbo på nationaldagen som samlade 570 deltagare i tävlingsklasserna och 70 miniknatare.

I den 30 gradiga värmen avgjordes sista Vårserieetappen för 2019. De 570 deltagarna var alla säkert nöjda med Mats Strandhagens banor. Vid starten togs de väl hand om av David Andre. Att alla stämplingar var rätt liksom tiderna fixade Cathrine Davidsson. Allt material hade Thomas Gustavsson koll på. De 70 miniknatarna togs väl hand om av Jennie Andersson och Viola Eckermark. Servering med bland annat halvspecial fixade Ami Eckermark. Att alla bilar kom på plats fixade Andrew Lago. Fortlöpande information kring tävlingsförlopp med mera fick vi via Ola Jodals stämma. Prisutdelningen och avslutningen av Vårserien 2019 skötte Isabella Lago på ett utmärkt sätt. Sedan övriga cirka 40 funktionär slet hårt i det sköna men varma sommarvädret.

Sist men inte minst tack till alla cirka 40 GMOK-ungdomar som kämpade i den lite backiga Hjällboterrängen i 30 gradig värme.

Guld i Veteran-SM till Ing-Marie

$
0
0

På sista dagen slog Ing-Marie till med ett guldlopp på medeldistansen.

Segermarginalen blev nästan två minuter.
Viewing all 635 articles
Browse latest View live